Proclamatie schooljaar ‘Atelier La Lorraine’ met 28 studenten in Roemenië

Officiële ceremonie met nog één allerlaatste test

Het eerste schooljaar van ons nieuwe ‘Atelier La Lorraine’-project in Roemenië loopt ten einde... en we zijn trots te kunnen aankondigen dat 2 klassen van technici & bakkers uit de voedingsindustrie zijn geslaagd! In totaal volgden 28 studenten een specifiek LLBG-programma waarbij ze hun bestaande middelbare schoolopleiding aanvulden met bakkers- en technische vaardigheden, als voorbereiding op de toekomst (met een mogelijke carrière binnen LLBG). Nu is het tijd voor vakantie... en om volgend schooljaar (met twee extra klassen!) voor te bereiden.

Officiële ceremonie met nog één allerlaatste test

De bakkers van de toekomst

Eerder dit jaar kondigde LLBG de lancering aan van een nieuw ‘Atelier La Lorraine’-project. We hebben samen met La Lorraine Roemenië een samenwerking opgezet met twee middelbare scholen (Emil Negrutio college en Victor Ungureano college) om hun bestaande onderwijsprogramma's aan te vullen met een LLBG-specifiek curriculum. Met ‘Atelier La Lorraine” willen we de bakkers van de toekomst vormen en nieuw talent aantrekken door alle jongeren toegang te geven tot kwaliteitsonderwijs - vooral de minder bevoorrechten.
De bakkers van de toekomst

Nog één allerlaatste test

Verschillende collega's van La Lorraine Roemenië (Dan, Sorina, Catalin) coachten de jongeren tijdens praktijklessen over techniek & bakkerij. Naast het delen van praktische kennis, bieden we de studenten ook een eerste werkervaring via zomerstages in onze productiefaciliteit en zicht op een baan aan het einde van het programma. Als onderdeel van de afstudeerceremonie moesten de studenten nog één laatste test afleggen, nl. een ambachtelijk brood bakken & een stoplichtsysteem ontwikkelen voor het nieuwe magazijn. En iedereen was geslaagd voor de test!

Sorina Crisan - HR Manager La Lorraine Roemenië

"Het is belangrijk om betrokken te zijn bij de opleiding van jongeren om ervoor te zorgen dat ze de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot gekwalificeerde professionals en verantwoordelijke volwassenen. Onze droom werd werkelijkheid tijdens de afstudeerceremonie. Op de vraag wat ze op dit moment voelden, antwoordden de kinderen: “respect, team, familie, dankbaarheid”. Voor nu hebben we ons werk gedaan en zijn we al begonnen met de voorbereidingen voor schooljaar 2023 - 2024, waarin we uitbreiden met twee extra klassen!"

Sorina Crisan - HR Manager La Lorraine Roemenië

Nele Van Malderen - Chief Communication & Sustainability Officer

"Ik ben erg onder de indruk van ons eerste Atelier La Lorraine-project in Roemenië, dat jongvolwassenen de kans geeft om een opleiding te volgen, praktische ervaring op te doen in onze bakkerij en ze voorbereidt op de stap naar het beroepsleven. Wij bij LLBG zijn ons ervan bewust dat we als bedrijf alleen kunnen groeien als onze mensen kunnen groeien, en we hopen binnenkort een aantal van deze studenten te mogen verwelkomen in onze groeiende bakkerij in Roemenië. Deze eerste pilot zal ook veel andere LLBG-productiesites inspireren om meer Atelier La Lorraine-initiatieven voor jongeren te ontwikkelen. Zij zijn de toekomst!"

Nele Van Malderen - Chief Communication & Sustainability Officer