Nieuws en media

Ontdek onze meest recente persberichten, nieuwsberichten, rapporten en volg ons op sociale media.

LLBG in het nieuws

De Tijd - "La Lorraine investeert 200 miljoen in Oost-Vlaamse diepvriesbakkerij"

Op maandag 16 oktober 2023 huldigde Eerste Minister Alexander De Croo officieel onze nieuwe productiehal in Erpe-Mere (België) in. De opening is een belangrijke mijlpaal in het grote investeringsplan van 200 miljoen euro voor onze bakkerij. Lees hier het volledige artikel in de krant De Tijd.

de-tijd---la-lorraine-investeert-200-miljoen

De Tijd - interview Guido Vanherpe - April 2023

Naar aanleiding van de publicatie van onze jaarresultaten eind april, publiceerden de zakenkranten De Tijd & L’Echo een interview met onze CEO Guido Vanherpe. Het gesprek ging over onze omzetstijging tot +1 miljard euro, de wereldwijde prijsstijgingen, ons indrukwekkende investeringsprogramma (in België, Roemenië, Zuid-Europa, …), onze groeiambities, …

de-tijd---interview-guido-vanherpe---april-20

Nieuwe Panos flagship store op Brussels Airport

Op Brussels Airport opent Autogrill een nieuw Panos-filiaal. De nieuwe flagship store viert de 40ste verjaardag van Panos met een volledig nieuwe look en feel. De marktleider in broodjes, gebak, snacks en warme dranken is prominent aanwezig in de vertrekhal en zal elke dag open zijn van 4u 's ochtends tot 20u30 's avonds.

nieuwe-panos-flagship-store-op-brussels-airpo

Trends Talk Kanaal-Z - interview CEO Guido Vanherpe

Guido Vanherpe, CEO van La Lorraine Bakery Group, was in mei 2022 te gast bij Trends Talk, de wekelijkse talkshow op de Belgische economische televisiezender Kanaal Z. Tijdens het halfuur lange interview kwamen enerzijds algemene onderwerpen aan bod zoals de geschiedenis van ons familiebedrijf, hoe we georganiseerd zijn, wat onze groeiplannen zijn, … Anderzijds ook actuele thema’s zoals onze recent gepubliceerde jaarresultaten, de oorlog in Oekraïne en de tarweschaarste in Europa.

trends-talk-kanaal-z---interview-ceo-guido-va

September editie van The CEO Magazine

Lees nu in de September ‘21 editie van 'The CEO Magazine': een 4 pagina-interview met Guido Vanherpe, al 26 jaar lang CEO van LLBG.

september-editie-van-the-ceo-magazine

Tarte à Moi Healthy Pleasures

Ons patisseriemerk Tarte à Moi pakt uit met vier nieuwe taartjes die een groene Nutri-score A of B hebben: een vegan banaan wortelcake, kruidencake, chocolade-courgette brownie en rabarberamandelcake.

tarte-a-moi-healthy-pleasures

Bakboek 5 jaar Tarte à Moi

Ons Belgische patisseriemerk Tarte à Moi blaast dit jaar 5 kaarsjes uit en viert dat graag met alle bakliefhebbers. Ter ere van deze verjaardag brengt het een bakboek uit, waarin onder andere de beste recepten verzameld zijn van drie jaar co-creatiewedstrijden. Daarnaast bevat het ook de lievelingstaarten van de patissiers van Tarte à Moi. Het boek is verkrijgbaar in de (online) boekhandel en bij Delhaize (net zoals de taarten en andere lekkernijen van Tarte à Moi zelf). Voor €20,99 krijg je 57 recepten in de plaats.

bakboek-5-jaar-tarte-a-moi

VRT NWS: impact corona op voedingsindustrie

De eerste corona-lockdown in maart 2020 had een grote impact op de economie in ons land, ook op de voedingsindustrie. Bij LLBG noteerden we een groot omzetverlies door de sluiting van de horeca en terugvallende exportcijfers. VRT Nieuws kwam poolshoogte nemen in onze bakkerij in Ninove. Bekijk de reportage en het interview met onze CEO Guido Vanherpe.

vrt-nws-impact-corona-op-voedingsindustrie

La Lorraine gebakjes veroveren Arabische hotels

Artikel in De Tijd over hoe onze viennoiserie en bake-off technology stilaan de grote hotelketens in de Arabische wereld veroveren.

la-lorraine-gebakjes-veroveren-arabische-hote

Interview Gondola magazine

Uitgebreid interview met onze CEO Guido Vanherpe in Gondola Retail Magazine. Topics: innovatie, onze ambitieuze expansieplannen, de broodconsumptie in Europa, ... 

interview-gondola-magazine

Beste Belgische bedrijf op de Poolse markt

La Lorraine Bakery Group ontvangt “Eagle of Polish economy” award als beste Belgisch bedrijf op Poolse markt

beste-belgische-bedrijf-op-de-poolse-markt

Family Business Award

In 2016 werd LLBG bekroond met de Family Business Award of Excellence (België). Deze prijs is een erkenning voor familiebedrijven die zich onderscheiden op het gebied van goed bestuur, zowel in de familie als in het bedrijf, hun visie en het behoud van de familiewaarden, en die ervoor zorgen dat de ondernemingsgeest van generatie op generatie wordt doorgegeven.

family-business-award

Pers & Public relations

Heb je een vraag? Contacteer Nele Van Malderen, directeur Group Communication & Sustainability

n.vanmalderen@llbg.com
+32 (0)54 31 82 00 

+32 (0)470 500 200
 
Pers & Public relations