Persbericht: Bakboek 5 jaar Tarte à Moi

Het Belgische patisseriemerk Tarte à Moi heeft dit jaar iets te vieren, ze bestaan 5 jaar. Dat willen ze uiteraard niet zomaar laten voorbijgaan en vieren ze graag met alle bakliefhebbers! Ter ere van de 5e verjaardag brengen ze een bakboek uit, waarin onder andere de beste recepten verzameld zijn van 3 jaar co-creatiewedstrijden. De co-creatiewedstrijden zijn inmiddels een jaarlijkse traditie geworden. Bakliefhebbers van over het hele land delen hun favoriete recept en kunnen zo een plaatsje winnen in het assortiment van Tarte à Moi. Naast deze recepten, vind je er ook de lievelingstaarten van de patissiers van Tarte à Moi. Geen taart meer die je niet zelf op tafel kan toveren!

Voor elke bakliefhebber

Het boek wordt uitgegeven door Lannoo-Racine en is zowel in het Nederlands als in het Frans beschikbaar. Het boek is een ‘zoete’ samenwerking met foodblogger Laurence Bemelmans, ook bekend als ‘As cooked by Ginger’,  die al jaren een vaste waarde voor het merk is door onder meer in de jury te zetelen in de co-creatiewedstrijden. De toepasselijke titel ‘Schep een stukje plezier’ is de rode draad doorheen de jaren. Plezier scheppen en delen is waar Tarte à Moi voor staat. Met het bakboek toont Tarte à Moi aan, dat hun taarten eenvoudig zijn, de ingrediënten lokaal en vers. Zo is er de tiramisutaart, die een op en top Belgische toets krijgt door de krokante speculoosbodem. Laat je inspireren door het recept van de appeltaart, die bij Tarte à Moi gemaakt wordt met appels van de boomgaard achter het atelier en met de hand geschild en op de taart gelegd worden. Kortom, in het boek vind je taarten die iedereen zelf thuis kan maken, én waar je gelukkig van wordt.

Bakboek 'Schep een stukje plezier'

Nu we met z’n allen meer dan ooit thuis zijn en aan het bakken zijn geslaan, is het boek dan ook een echte musthave voor elke bakliefhebber onder ons. Zeg nu zelf, wie geniet nu niet van een lekker stukje taart tussen het thuiswerken door, op zondagmiddag, of gewoon ’s avonds in de zetel? Of je nu van een eenvoudig recept houdt of net op zoek bent naar een echte bakuitdaging, iedereen vindt zijn gading in het boek. In 6 verschillende hoofdstukken; ‘Cake’, ‘Taart’, ‘Fruit’, ‘Chocolade’, ‘Kaas’ en tot slot ‘Eens iets anders’ komen zowel klassiekers als originele creaties uit de bakwereld aan bod.
Nog op zoek naar een cadeau voor onder de kerstboom? Misschien is het bakboek dan wel exact waar je naar op zoek bent!

Het Tarte à Moi bakboek is verkrijgbaar in de (online) boekenhandel en bij Delhaize (zoals ook de taarten en andere lekkernijen van Tarte à Moi). De aanbevolen verkoopprijs voor een boek is €20,99 (hardcover - 57 recepten).

Actie

We zijn het er ongetwijfeld allemaal over eens als we zeggen dat het voorbije jaar een bijzonder jaar is geweest voor iedereen. Dat weet ook Tarte à Moi en niet enkel met het bakboek maken ze mensen blij. Met de actie ‘schenk een stukje plezier’ willen ze graag een warme oproep doen aan de Belgen om een taart te schenken aan iemand die ze missen en al in een lange tijd niet meer gezien hebben, of iemand die het volgens hen gewoon verdient om eens in de bloemetjes gezet te worden. Op die manier helpt Tarte à Moi mee om aan elkaar te denken en hoe zeg je dat beter dan met een stukje lekkers?

Denk jij al meteen aan iemand die je graag een stukje plezier zou schenken? Ga dan snel een taart van Tarte à Moi halen in de dichtstbijzijnde Delhaize en ga je mama, zus, vriendin, collega of wie dan ook, verrassen. Foto’s kunnen steeds gedeeld worden op social media met de hashtag #tarteamoi, zo kunnen we elkaar toch wat geluk brengen. De meest hartverwarmende verhalen schenkt Tarte à Moi het bakboek voor onder de kerstboom.

Actie

5 jaar een vaste waarde

Voor Tarte à Moi is alles begonnen Fernelmont (België), meer specifiek in het patisserie atelier ‘Les 3 Petits Fours’ dat sinds kort deel uitmaakt van de familiale La Lorraine groep. Al sinds 1985 kiest men er voor een volle smaak en natuurlijke ingrediënten, met een grote liefde voor bio en lokaal. Hier worden de taarten met de hand gevormd, met de pollepel gevuld en gebakken in één van de drie kleine ovens. Vandaag, vijf jaar later, wordt er nog steeds elke dag met evenveel passie en respect voor het lokale en authentieke aan de slag gegaan in de verschillende ateliers in België.