Het verhaal van onze ‘80 Years’ verjaardagstaart

In 2019 vierden we bij LLBG onze 80ste verjaardag me fantastische feesten in al onze productielanden. Tijdens de voorbereidingen werd één ding al heel snel duidelijk: we moesten iets bakken. Iets speciaals!
 

De Belgische taart

“Een spectaculaire taart maken voor 2.000 mensen is een grote uitdaging”, vertelt onze maître-patissier Philippe. “Het begon allemaal met een brainstormsessie. Welk thema kiezen we, welke taartstructuur, wat voor een soort vulling? Samen met een groep collega's begon ik te experimenteren en recepten samen te stellen. Het was echt teamwerk. Zo ontstond het plan om al onze Belgische productielocaties erbij te betrekken.” “We besloten om het op zijn Belgisch aan te pakken, en wat is Belgischer dan speculaas en aardbeien? Het evenement zou eind mei plaatsvinden, de ideale tijd voor aardbeien.”
De Belgische taart
“De taarten werden gebakken in Fernelmont, onze enige productiesite die niet actief is tijdens de weekends. We hadden dus de tijd om te experimenteren en te bakken. Op de dag zelf moesten we de taart nog afmaken, decoreren en overbrengen naar de evenementenhal in Gent. Een spannend moment! En dan te zien hoe de taarten het podium werden opgereden, op dat gigantische platform dat ik zelf ontworpen had, was geweldig.”

 

80 Years Birthday cake: the making-of

Neem een kijkje achter de schermen en ontdek hoe deze heerlijke taart tot stand gekomen is!
 

De Poolse taart

“We hebben voor het Poolse evenement dezelfde aardbeien-speculaas taart gemaakt als in België”, zegt Philippe. “Naar het schijnt zijn ook de Polen dol op aardbeien. We stuurden ongeveer 100 taarten naar Warschau. Een afstand van 1.200 kilometer, en de vrachtwagen arriveerde maar net op tijd!”
 
De Poolse taart

De Tsjechische taart

Onze Tsjechische collega's kozen voor een chocoladetaart met abrikozen en karamel. Vanwege zijn afmeting (127 cm hoog) en gewicht (50 kg) was het een uitdaging om ze door de regen droog op het podium te krijgen. Onze meesterpatissier nam voorzorgsmaatregelen en verstevigde de constructie van de taart met hout.
 
De Tsjechische taart

De Turkse taart(jes)

In Turkije maakten we 350 mini-versies van de originele Belgische aardbeientaart en voegden we er lange vingers en meringue aan toe.
 
De Turkse taart(jes)