Nieuw ‘Atelier La Lorraine’ project van start in Roemenië

LLBG kondigt met trots de lancering aan van een nieuw ‘Atelier La Lorraine’ project. Samen met La Lorraine Roemenië hebben we een samenwerking opgezet met twee middelbare scholen om hun bestaande onderwijsprogramma's aan te vullen met een specifiek LLBG-curriculum. Via ‘Atelier La Lorraine’ willen we de bakkers van de toekomst vormen en nieuw talent aantrekken door jongeren toegang te geven tot kwaliteitsonderwijs - vooral de minder bevoorrechten.

Sidonie Descheemaeker – Program Manager Sustainability
 

LLBG wil iets teruggeven aan de lokale gemeenschappen waarin ze actief is. Wij geloven dat duurzame bedrijven zowel winst & doel leveren en willen daarom uitblinken in onze kernactiviteiten, zodat we onze maatschappelijke impact vergroten. Het eerste programma richt zich op bakkerijvaardigheden, terwijl het tweede programma zich meer concentreert op de technische vaardigheden die nodig zijn in de bakkerij-industrie. Het betreft hier driejarige programma's, waaraan momenteel 42 studenten deelnemen. De aftrap van het project werd gegeven via een inspirerende en interactieve ‘World of Bread’-training, waarbij de jongeren kennis maakten met de ins en outs van het broodbakken."

Sidonie Descheemaeker – Program Manager Sustainability
 
Sorina Crisan – HR Manager La Lorraine Roemenië

 

"Het beroepsonderwijs in Roemenië heeft de afgelopen decennia veel te lijden gehad door een gebrek aan investeringen en gekwalificeerde docenten. We zien dat veel jongeren de school voortijdig verlaten, vooral jongeren uit achterstandsgebieden, en ver moeten reizen. Er is een dringende behoefte aan investeringen in het onderwijs en deze kansarme jongeren te helpen dromen van een beter leven door middel van kwaliteitsonderwijs. Dat was onze motivatie om ons eerste ‘Atelier La Lorraine’ initiatief op te zetten. Naast het delen van praktische kennis bieden we de leerlingen ook een eerste werkervaring via zomerstages in onze productiefaciliteit, en een baan aan het einde van het programma."

Sorina Crisan – HR Manager La Lorraine Roemenië
 

Bart Buyst – Chief HR Officer

"Er is niets belangrijker dan investeren in jong talent. Dat zijn geen loze woorden op onze snel groeiende productielocatie in Roemenië. We brengen deze filosofie in de praktijk met een concreet programma. Lokale jongeren leren hier alles over ‘The World of Bread’ en het industriële bakkerijproces van LLBG. Deze jongeren hebben geen gemakkelijk leven achter de rug en wij vinden het onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om elk van hen maximaal te ondersteunen tijdens hun leertraject. We hadden een eerste inspirerende sessie over wat hen bezighoudt, hoe ze hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen en hoe ze hun zelfvertrouwen kunnen vergroten als basis voor een gelukkig volwassen leven."

Bart Buyst – Chief HR Officer