Family Business Award - De Tijd

LLBG wint Family Business Award 2016

Bekijk het interview met onze CEO Guido Vanherpe.

La Lorraine Bakery Group wint Family Business Award of Excellence

PERSBERICHT, 7 DECEMBER 2016

Brussel, 7 december 2016. La Lorraine Bakery Group is deze avond verkozen tot ambassadeur van de Belgische “Family Business Award of Excellence.” EY organiseert dit initiatief in samenwerking met FBN Belgium en GUBERNA, drie actoren die bijzonder veel belang hechten aan de ontwikkeling van familiebedrijven in België. De andere finalisten waren Ardo, Puratos, Van De Velde en Groep Van Roey. De jury, onder voorzitterschap van Luc De Bruyckere, loofde La Lorraine Bakery Group o.a. voor haar authenticiteit, passie en ondernemerschap die als leidraad terug te vinden zijn binnen een uitstekende governance structuur.

Deze award beloont familiebedrijven die uitblinken in deugdelijk bestuur in zowel de familie als in het bedrijf, in de visie en het behoud van de familiewaarden, in de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen, in communicatie en in maatschappelijk engagement.

Guido Van Herpe, CEO van La Lorraine Bakery Group kreeg de Award overhandigd van juryvoorzitter Luc De Bruyckere. La Lorraine Bakery Group is een 100% Belgische familiale groep actief in de Europese bakkerijsector en is marktleider in België in de productie en distributie van een ruim gamma verse broodproducten en patisserie en is één van de marktleiders in diepgevroren broodspecialiteiten en broden verpakt onder beschermde atmosfeer. De groep is actief in 25 landen en wordt geleid door de derde generatie. Het sterk groeiend familiebedrijf stelt meer dan 3000 medewerkers te werk en realiseerde in 2015 een omzet van € 620 miljoen euro. Hun winkelconcept Panos is dé referentie op de Belgische markt voor belegde broodjes.

Rudi Braes, Managing Partner EY België, licht toe: “De Family Business Award of Excellence is in de eerste plaats een eerbetoon aan performante familiebedrijven in ons land. Met dit initiatief willen we familiebedrijven aanmoedigen om hun ervaringen en beste praktijken onderling uit te wisselen. Zij zijn de basis, de motor van onze economie. Alle finalisten zijn stuk voor stuk fantastische organisaties die reeds een prachtig parcours hebben afgelegd en klaarstaan om verder aan hun legacy te bouwen in de huidige disruptieve wereld.”

 

Beloning voor authenticiteit, passie en ondernemerschap


De criteria voor de jury zijn deugdelijk bestuur, de visie en het behoud van de familiewaarden, de overdracht van de ondernemerszin over de generaties heen en de communicatie en het maatschappelijk engagement van de onderneming. De jury onder het voorzitterschap van Luc De Bruyckere bestond verder uit Christ’l Joris, Catherine Noel, Jacques Crahay, en Matthieu Boone.

Juryvoorzitter Luc De Bruyckere, licht de keuze van de jury toe: “La Lorraine Bakery Group is een copybook voorbeeld van hoe het moet. Ze heeft een duidelijke en sterke visie zowel voor het bedrijf als voor de familie en heeft deze visie op merkwaardige manier ingebouwd in de structuren. La Lorraine bouwde concrete tools uit voor het uitwerken van een uitstekende governance, die gedragen en beleefd wordt binnen de familie en tussen de familie en het management; bovendien zijn de passie en de emotie duidelijk zichtbaar en blijft tegelijk de focus op sterk ondernemerschap. Ook de successie is zeer goed en tijdig voorbereid. La Lorraine is authentiek en heeft een coherent verhaal. Ze toonde zich bijzonder weerbaar na de zware brand in 2008 die hun hoofdzetel in de as legde. Tot slot slaagt ze erin om op visionaire wijze een gecontroleerde internationalisatie uit te bouwen. Als dusdanig is La Lorraine een uitstekend voorbeeld van wat we met de Award beogen”.

 

Een bekroning voor Belgische familiebedrijven die zich onderscheiden


EY organiseert in samenwerking met FBN Belgium en GUBERNA reeds voor de derde maal de Family Business Award of Excellence. La Lorraine Bakery Group volgt Reynaers Aluminium (2015) en Cosucra (2014) op. Tevens werd La Lorraine Bakery Group in 2012 ook al tot “Onderneming van het Jaar” uitgeroepen. La Lorraine Bakery Group zal als Belgische ambassadeur van de ‘Family Business Award of Excellence’ ons land vertegenwoordigen op de jaarlijkse Family Business Summit die begin juni in Monte Carlo plaatsvindt.

- EINDE PERSBERICHT -